Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων σχολείων,  που οργανώνει και γι' αυτό το σχολικό έτος  το Ίδρυμα της Βουλής, η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου και στις παρουσιαζόμενες εκθέσεις.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την οργανωμένη επίσκεψη-ξενάγηση σε διάφορους χώρους αλλά  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου.

vouli2  vouli3

vouli12  vouli13

vouli15  vouli16

vouli17  vouli18

vouli19  vouli20

vouli4  vouli5

vouli6  vouli7 

 vouli9  vouli11

Ενημερωθήκαμε για το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας. Μπροστά στα έδρανα των βουλευτών έχουν τοποθετηθεί κουμπιά έτσι ώστε οι βουλευτές να μπορούν να επιλέγουν το «ναι», το «όχι» και το «παρών».

                          vouli14

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό βίντεο στο χώρο υποδοχής επισκεπτών του κτηρίου της Βουλής.

                      vouli1

Στον χώρο του Περιστυλίου της Βουλής, επισκέφθηκαν την έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή» που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

ekthesi papandreou1  ekthesi papandreou2

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του ακαδημαϊκού, πολιτικού και πρωθυπουργού που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η έκθεση είναι δομημένη χρονολογικά και τα τεκμήριά της προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία.

ekthesi papandreou3  ekthesi papandreou5  ekthesi papandreou4